En sommar likt ingen annan

En sommar likt ingen annan

Det är utmanande tider för väldigt många människor. Rutiner har rubbats och stresspåslag, grundat i en ovisshet om vad som händer framöver, är stort. Några av oss tillhör eller har en familjemedlem som tillhör en riskgrupp, några har förlorat sin inkomst och andra sitter isolerade hemma. För en del av oss har det värsta inträffat och en anhörig har gått bort. Vi kan inte bortse från eller förringa att världen och vardagen är under förändring. Att det händer saker som är utom vår kontroll och att vi alla måste hantera svåra situationer, somliga mer än andra.

Det är med stor ödmjukhet jag skriver att vi inte kan välja vad som kommer att drabba oss men att vi kan välja hur vi ska hantera det som händer. Det är inte enkelt men vi måste försöka komma ihåg att vi har kontroll över oss själva och därmed till viss del vår vardag. Det måste finnas tid för ilska, frustration och sorg. Men det måste även tas tid för reflektion, kärlek och investeringar i dig själv.

Sommaren närmar sig och årets sommar är en som alla kommer att minnas. Det kommer att bli sommaren då planer ställdes in, där en del blev tvungna att jobba hårdare än någonsin medan andra blev helt utan arbete. Det kommer bli sommaren där vardagen vändes upp och ner.

Men förhoppningsvis kan det också bli sommaren där vi värnar om våra relationer mer än någonsin. Där vi tar kontakt med nära och kära vi inte har pratat med på länge. Där vi inser att vår hälsa är en av, om inte den, största tillgången vi har. Sommaren där vi agerar ansvarsfullt och skapar förutsättningar för utveckling, såväl för oss själva som andra. Vi kanske kan minnas det som sommaren vi gav mer i tid, pengar eller uppmärksamhet till någon som verkligen behövde stöd.

Låt oss försöka minnas sommaren 2020 som den sommar då vi tog hand om oss själva och samtidigt tog hand om varandra.

//Coach Björn

Inga Kommentarer

Skicka En Kommentar