Har du någon gång funderat över vad ett “hej” är värt?

Har du någon gång funderat över vad ett “hej” är värt?

Jag heter Björn och är en av coacherna på Totus Fitness. Jag har tänkt på vad ett “hej” är värt många gånger, exempelvis när jag besöker andra träningsanläggningar. Ibland är det spontant på resande fot, ibland är det mer planerat för att se, uppleva och lära hur andra har det. Anläggningarna som imponerar mest är de där jag som besökare knappt hinner komma innanför dörren innan någon ser mig och säger “hej”.

“Hej” är också en av anledningarna till varför jag för över 15 år sedan fastnade för klättring. Då fanns bara Klätterfabriken i Göteborg så det var dit en gick för att klättra inomhus, oavsett om du testade för första gången eller tillhörde landslaget. När du klättrar gör du å ena sidan samma sak som alla andra i lokalen: klättrar, å andra sidan övar inte alla på samma sak eller klättrar samma led. Kort och gott är några väldigt duktiga medan andra är nybörjare. Gemensamt för alla på Klätterfabriken var att de sade “hej”. Det var inte alltid helt naturligt och avslappnat men ändå. Att människor hälsade på varandra skapade en värme och tillhörighet som jag uppskattade mycket. Du var ofta tvungen att klättra på samma väggar som andra personer och då var det där inledande hej:et väldigt värdefullt. Det gjorde det lättare att börja prata om annat och inte minst be om att få gå emellan för att klättra en specifik led.

Efter ett antal skador tappade jag suget för klättring och halkade via min vän Kaj in på CrossFit™. När jag och Kaj startade vår verksamhet hade Kaj klättrat en hel del med mig. Vi var båda överens om att den varma, inkluderande känslan på Klätterfabriken var något vi ville ha hos oss.

På Totus Fitness har många vänskapsband knutits och vissa av oss har hittat sin livspartner. Människor har delat skratt, tårar, rigg, skivstång och mycket mer. Det kan låta klyschigt men det är faktiskt sant. Otaliga halvknepiga och stela situationer har lösts med ett genuint “hej”. Jag tror också att det där hej:et är något av det viktigaste som skiljer Totus Fitness från större, kommersiella anläggningar. Hos oss kan du inte vara anonym och varje gång du tränar bidrar du till den där varma, inkluderande känslan. Det betyder inte att du måste bli bästis med alla medlemmar, men det finns mycket att vinna och inget att förlora med ett “hej”.

//Björn

Inga Kommentarer

Skicka En Kommentar