Julen närmar sig!

Julen närmar sig!

Coach Björn här igen. Idag tänkte jag skriva några rader om julen och en del av sakerna som hör julen till för många av oss.

Vad julen innebär för var och en av oss skiljer sig mycket. Gemensamt bland människor i min närhet är att det ofta uttrycks en önskan om att få tillbringa tid med familj och vänner, gärna i lugn och ro. Önskan om lugn och ro kantas dock av diverse saker som “bara” ska överlevas: julbord med jobbet, diverse andra sociala tillställningar, evigt långa dagar på stan i jakt på den perfekta julklappen och inte minst semi-ångest över hur rutiner kring det vardagliga näringsintaget samt ens träning totalt kommer att raseras under julledigheten.

Hur en vill göra med tillställningar och julklappar ska jag inte skriva mycket mer om. Men ett kortfattat råd till alla är att stanna upp, ta ett djupt andetag och fundera över vad som verkligen är viktigt i ens tillvaro, för att kunna göra prioriteringar därefter. Kom ihåg att du inte behöver hinna med allt.

Gällande mat, dryck och träning kommer här några extra rader i hopp om att stilla några sinnen. För att skapa någon form av utgångspunkt kan vi tänka oss att vi har sju dagar varje år kring jul där vi eventuellt går loss på mat och dryck, samt i princip skippar all form av fysisk aktivering. Sju dagar är kanske i sammanhanget mycket för en del av er och få för en del av er, oavsett utgör sju dagar strax under 2% av årets alla dagar. Poängen är att det är vad vi gör med resterande 98% av dagarna som kommer spela roll och göra skillnad i längden.

Om du vill hålla igen på viss mat och dryck, samt träna som vanligt: gör det! Men se till att du gör det för att du vill och för att det får dig att må bra på lång sikt.

Om du vill njuta av allt julen har att erbjuda och mestadels vara stilla: gör det! Men se till att du gör det för att du vill och för att det får dig att må bra på lång sikt.

Om du vill göra något mittemellan för att ovanstående exempel är väldigt generaliserande: gör det! Men se till att du gör det för att du vill och för att det får dig att må bra på lång sikt.

Låt sakerna du verkligen gillar att göra vara det som tar dig igenom julen. Jag önskar att alla inte bara försöker överleva, utan verkligen försöker leva under julen.

Varma julhälsningar!

Inga Kommentarer

Skicka En Kommentar