Perspektiv

Perspektiv

Senast jag skrev var det om en stundande sommar likt ingen annan. Om du läste min förra bloggpost kan du se det här som en uppföljning och om du skippade den förra spelar det ingen roll. Sommaren är nu över och hösten är på intåg. Jag vet att jag har varit långt ifrån ensam om att tänka att år 2020 verkligen inte har blivit som jag hade tänkt mig. När jag gick på semester var jag rätt trött på att försöka planera och pussla ihop en rad saker som bara inte ville falla på plats. Jag behövde ny inspiration, från annat än träningsvärlden där jag så lätt fastnar av förklarliga skäl. Såhär i efterhand behövde jag, kanske mer än något annat, få perspektiv på min tillvaro.

Inför och under semestern varvade jag första säsongen av “P3 Dystopia”, rapporter från FN och högst subjektivt utvalda sommarpratare med att läsa om fantasy-serien “The Wheel of Time” för fjärde gången. Det var mitt sätt att finna ro i att acceptera och omfamna förändringar som jag inte på något sätt kan kontrollera. Och inte minst hitta tillbaka till en, för mig, självklar och viktig insikt: att jag är mycket lyckligt lottad.

Det är långt ifrån så enkelt att vi kan slippa alla våra bekymmer genom att tänka att det finns människor som har det värre än oss själva. Vi lever i vår egen vardag och måste hantera svåra situationer, somliga mer än andra. Jag skrev det i bloggposten inför sommaren men vill belysa det igen: Det måste finnas tid för ilska, frustration och sorg. Men det måste även tas tid för reflektion, kärlek och investeringar i dig själv. Motivation och inspiration dyker inte bara upp. Det skapas av dig.

Avslutningsvis vill jag uppmana alla som inte redan har gjort det att lyssna till Björn Natthiko Lindeblads otroligt vackra och sorgliga hyllning till livet, i årets “Sommar i P1”. Ta en lång kvällspromenad, starta avsnittet och stäng av allt annat.

Med kärlek från coach Björn!

Inga Kommentarer

Skicka En Kommentar