Trivs du på jobbet?

Trivs du på jobbet?

“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do.”
– Steve Jobs

Vad vi värdesätter i vår vardag, på såväl kort som lång sikt, är individuellt och att ha Steve Jobs som en generell utgångspunkt i hur vi är som människor kanske inte är rimligt, men han hade absolut en poäng. En mycket förenklad uträkning över en vanlig vecka skulle kunna vara: 40 timmar arbete (eftersom vi sällan jobbar övertid eller tar med oss arbetet hem) + 5 timmar restid till och från jobbet + 56 timmar sömn (eftersom vi prioriterar återhämtning högt) = 101 timmar/vecka. Kvar av veckans 168 blir 67 timmar för oss att göra andra saker, som vi förhoppningsvis gillar. Att våra arbeten utgör en stor del av vår vardag och våra liv råder det ingen tvivel om.

Jag har lagt ner och lägger fortfarande ner väldigt mycket tid i Totus Fitness. Jag måste, precis som alla andra, få min vardag att gå ihop men någon ekonomisk driftkraft i vad jag gör finns det inte. Jag lägger ner all den tid jag gör för att jag gillar det jag gör väldigt, väldigt mycket. Jag är omgiven av fantastiska människor, både kollegor och medlemmar, som dagligen påminner mig om varför jag gör det jag gör. Jag vet att Totus Fitness förändrar människors liv till det bättre. Jag gör något varje dag som bidrar med något positivt i människors vardag och som jag innerligt tror på.

Alla har inte möjligheten att drastiskt förändra sin vardag, byta jobb eller syssla med en biodling på heltid. Men det är viktigt att komma ihåg hur mycket vi ska arbeta under en livslängd och att det inte är värt att på daglig basis känna en klump i magen över sitt arbete.

Om du trivs på ditt jobb: skatta dig lycklig och ta vara på det!
Om du tycker ditt jobb är sådär: kanske finns det något litet du kan göra för att underlätta på jobbet? Vad det skulle vara är svårt att veta, för vi gillar alla olika, men börja med att fundera över vad som gör dig lycklig och se om du kan få lite av det under arbetstid.

Jag önskar dig all lycka och välmående på jobbet!
//Coach Björn

Inga Kommentarer

Skicka En Kommentar